Sıkça Sorulan Sorular

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (YORKAM), Resmî Gazete'nin 1 Haziran 2018 Cuma tarih ve 30438 sayılı baskısında yayımlanan Yönetmelik ile kuruldu.

Evet. ''Isparta Çevresi Yörük Kültürü'' eseri yayınlanmıştır. Bilim literatürüne sunulmuştur. Kadim miras bilgiler kayıt altına alınmıştır. Eserin E-KİTAP formatına https://yorkam.sdu.edu.tr'den erişebilirsiniz

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (YORKAM) ilâ disiplinlerarası bilimsel çalışmalar yapılan kurumların yapıtları ana hatları ile şu şekildedir:

Evet. Bu konuda çok sayıda söyleşi, röportaj, kısa film, multimedya, infografik, belgesel hazırlanmıştır. Buradan paylaşabileceğimiz bir örnek var: Somut Olmayan Kültürel Mirasımız. Geleneğin Kalp Atışları. Söyleşi programı TRT 2'de yayınlanmıştır. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa GENÇ, Ayla Ağabegüm'e söyleşi vermiştir. Darülacize'nin İstanbul'daki tarihi mekânında gerçekleştirilen söyleşi TRT 2'de yayınlanmıştır. İşte o söyleşi:

SDÜ YORKAM Isparta Çevresi Yörük Kültürü yapıtı, klasik basılı eser olarak yayınlanmasının yanı sıra Elektronik Kitap (E-Kitap) olarak da hazırlanmıştır. Dünya bilimsel literatüre kazandırılmıştır. Eserin E-Kitap formatı Süleyman Demirel Üniversitesi'nin resmî internet yazılım sayfası yanı sıra https://yorkam.sdu.edu.tr- https://kulturelmiras.sdu.edu.tr'de paylaşılmıştır. Eserden seçkin örnekler aşağıdadır.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa GENÇ