Uluslararası Çevrimiçi Karma Sergi: Destek Olalım

Süleyman Demirel Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğinde deprem bölgesinde yaraları sarmak ve acıları paylaşmak için hayata geçirilen ''Uluslararası Karma Sergi: Destek Olalım'' açıldı.

 

-115 eser, 30 Nisan 2023 tarihine kadar çevrimiçi şekilde sergilenecek

115 yerli ve yabancı akademisyen sanatçının eserleri, 30 Nisan 2023 tarihine kadar üniversitelerin resmî web sayfalarında çevrimiçi şekilde sergilenecek. Uluslararası Çevrimiçi Karma Sergi: Destek Olalım Projesi'ne katılım hakkı kazanan sanatçıların oranlarını kendilerinin belirlediği bağışları da Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı AFAD Yardım Hesaplarına aktarıldı.  

 

-Yaraları sarmak için üç üniversiteden ortak imza: ''Destek Olalım''

Türkiye yüzyılın en yıkıcı ve en fazla can kaybının yaşandığı karasal 'ikili' depremler ile karşı karşıya kaldı.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de aletsel büyüklüğü (Mw) 7,7 olarak kaydedilen yıkıcı bir deprem meydana geldi. Aynı gün Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 Mw büyüklüğünde ikinci bir yıkıcı deprem daha oldu.

Depremler çok geniş bir alanda; Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye ve Şanlıurfa'da ve Suriye'de çok şiddetli hissedildi. Yıkım büyük oldu.

Dünya'da ender görülen 'ikili' depremler listesine 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremleri de tarihteki en yıkıcı ve en fazla can kaybının yaşandığı ikili depremler olarak eklendi.

Süleyman Demirel Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliği yaparak ''Destek Olalım'' başlıklı bir Uluslararası Resim Sergisi projesi başlattı.

 

-İşte tüm eserler

Sergi Küratörleri Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Genç, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Çiloğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Kahraman, ''Destek Olalım: Uluslararası Çevrimiçi Karma Resim Sergisi'' projesine yerli ve yabancı 115 sanatçı akademisyenin katıldığını açıkladılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Yerli ve yabancı 115 akademisyen sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi aşağıdaki adreslerde 30 Nisan 2023 tarihine kadar gezilebilecek:

 

Marmara Üniversitesi'ndeki sergi

Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki sergi-1

Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki sergi- 2

 

 

Yayın Tarihi: 10/04/2023
Okunma Sayısı: 208