SDÜ Öğretim Üyeleri ''Zamâne'' Programına Katıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Genç, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Yıldız Mutlu Yıldız, Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dr. Melih Günaydın, TRT Müzik Kanalında canlı olarak yayınlanan Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu'nun sunduğu "Zamâne" programına katıldı.

Teke yöresi müzik kültürünü yansıtmak, belgelemek ve izleyiciye sunmak amacıyla Burdur, Isparta ve Teke yöresinin müzik ve kültürel unsurlarını içeren programda, Süleyman Demirel Üniversitesi Toplumsal Katkı ve Paydaşlar Koordinatörlüğü tarafından belirlenen müzik icracıları Isparta İncesu Köyü’nden Hatice Öztaş, Emine Çevik, Oğuz Karlı; halk oyunları ekibi Feyza Özcan, Sudenaz Öztaş, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri de yer aldı.

Programda Sanatçı Uğur Önür, Üniversitemizin önemli projelerinden biri olan ''Somut Olmayan Kültürel Miraslar Projesi '' kapsamında yapmış olduğu ve Üniversitemiz tarafından desteklenen ''Iklık Albümü ''nden bahsetti. Sanatçı Önür, Iklık çalgısının gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunan SDÜ'ye, GSF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Genç'e, programda yer alan akademisyen ve öğrencilere teşekkür etti.

Yayın Tarihi: 24/05/2024
Okunma Sayısı: 71