Etkileşimli atölye- İndigo boyama etkinliği

Bir görevimiz de şehre katkı sağlamak

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Genç, Gönen’de Gülgönen Kadın Kooperatifi üyeleri ile birlikte ''indigo boyama etkinliği'' gerçekleştirdi.

-Kültürel değerlere sahip çıkıyoruz

Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) 1 Haziran 2017 tarihinde başlattığı 'Isparta'nın Somut Olmayan Kültürel Mirasları Tespiti Projesi' belgelendirme, kayıt altına alma ve yayınlar dizisinin yanı sıra uygulamalı ve etkileşimli eğitim süreçleri ile de devam ediyor.

Buna son halka Gönen'de eklendi. SDÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Genç, Gönenˈde Gülgönen Kadın Kooperatifiˈnde etkileşimli atölye çalışması gerçekleştirdi.

Gülgönen Kadın Kooperatifi Başkanı Nazire Özsu ve 20 üyenin katıldığı etkinlikte bir kültürel miras olan ''uygulamalı indigo boyama eğitimi'' yapıldı.

-Üniversitelerin bir görevi de şehre katkı sağlamaktır

SDÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Genç, üniversitelerin temel görevlerinden birinin de şehre katkı sağlamak olduğunu söyledi. SDÜ olarak bu ülkenin kültürel değerlerine sahip çıktıklarını belirten Genç, ''bunu bireysel ve kurumsal bir sorumluluk olarak görüyoruz. ''

Yayın Tarihi: 23/09/2022
Okunma Sayısı: 162