28 ülkeden 436 akademisyenin eseri bir arada

Süleyman Demirel Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin iş birliğinde düzenlenen ''Kadına Saygı Uluslararası Çevrimiçi Karma Sergi'' açıldı. 28 ülkeden 436 akademisyenin eserlerinden oluşan sergi 20 Mart 2024 Çarşamba tarihine kadar anılan üniversitelerin ilgili birimlerinin resmî kurumsal web sayfalarında ziyarete açık kalacak.

-Kadın cinayetlerini, şiddeti durdurun

-İşte, ekonomide, hayatta eşitlik sağlayın

Çevrimiçi şekilde sergilenen 436 eserde cinayetler, şiddet, gelir başta olmak üzere hayatın her alanındaki eşitsizlik konuları ele alınıyor, sanat perspektifinden tüm sorunların çözümü için herkese görev düştüğüne vurgu yapılıyor.

-Kadına Saygı Uluslararası Çevrimiçi Sanat Sergisi Açıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tekstil ve El Sanatları Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (TESAUM), Marmara Üniversitesi Geleneksel El Sanatları ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (GESTUAM) ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (SATPARK) tarafından düzenlenen Kadına Saygı Uluslararası Çevrimiçi Sanat Sergisi açıldı.

Sergiye 28 ülkeden 436 akademisyen ve sanatçı eserleri ile katılım gösterdi.

Yurt içinden 374, ABD 2, Almanya 1, Arjantin 1, Avusturya 1, Azerbaycan 2, Belarus 2, Bosna Hersek 1, Bulgaristan 1, Çin 8, Endonezya 2, Filipinler 1, Gana 1, Gürcistan 3, Hindistan 3, İngiltere 1, İran 6, İtalya 1, Kazakistan 1, Kırgızistan 1, Kosova 3, Macaristan 2, Makedonya 1, Meksika 2, Moğolistan 1, Nepal 1, Romanya 8, Sırbistan 3, Taiwan 2 olmak üzere yurt dışından 28 ülkeden 62 akademisyen ve sanatçı katıldı.

Sergi 20 Mart 2024 Çarşamba gününe kadar ziyarete açık kalacak.

 

Çevrimiçi Sergi Adresi ve Kataloğu: 

 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tekstil ve El Sanatları Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (TESAUM)

 

Marmara Üniversitesi Geleneksel El Sanatları ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (GESTUAM)

 

 

 

 

 

Yayın Tarihi: 10/03/2024
Okunma Sayısı: 163